Bananenbrood

Even snel een makkelijk receptje voor de luie zondag, nou ja, lui er staat bij mij om 15.00uur nog een hockeywedstrijd op het programma. Dit recept is een aangepaste versie van het recept van Rens Kroes voor haar Breakfast cake.

Ingrediënten voor 1 cake:

  • 4 eieren
  • 4 grote bananen
  • 120 gr havervlokken
  • 2 tl kaneel
  • 60 gr walnoten
Verwarm je oven voor op 180 °C.
Doe vervolgens de eieren, bananen, havervlokken, kaneel en helft van de walnoten in een blender of keukenmachine en mix tot je een dikke, romige massa hebt. Het krijgt een beetje de dikte van yoghurt Schenk dit mengsel in een kom en verkruimel de overige walnoten hier boven en roer door het mengsel.

Vet een cakevorm een klein beetje in met boter en bekleed met bakpapier.

Verdeel het mengsel over de cakevorm en bak in de oven. Ik heb zelf een combioven en bij mij heeft hij er 45 minuten in gestaan, bij een normale oven kun je met 20-25 minuten beginnen,
Met behulp; van een satéprikker of een mesje kun je controleren of je cake gaar is. Je prikker of mesje moet daarvoor schoon uit de cake komen.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snij hem vervolgens in plakjes en eet smakelijk!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.