Kleurrijke Couscous salade met tartaar

Zoals gisteren op mijn facebook pagina beloofd hierbij weer een nieuw recept. Vandaag deel ik een lekker (lunch) salade met jullie die ik combineer met een hamburger van tartaar. Deze salade is makkelijk te maken en  houdt zich ook prima buiten de koelkast. Hierdoor kun je hem ook prima serveren bij een BBQ op het stand of picknick in het park.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 st. Rundertartaart of 200 gr. losse Rundertartaar*
  • 80 – 100 gr Couscous, ongekookt
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Rode (punt)Paprika
  • 3 Bosuitjes
  • 2 el Olijfolie
  • Optioneel combineer de salade met groentes die je overhebt van andere maaltijd. Ik had nog geroerbakte biet en heb dit toegevoegd.

Aan de slag:

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij in de tussentijd de komkommer, paprika en bosui fijn snijden.
  • Meng in een kom samen met de olijfolie door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Zodra de couscous klaar is deze los maken met een vork en toevoegen aan de gesneden groente en door elkaar mengen.
  • Verhit nu een koekenpan op middel hoog vuur en verhit een scheutje (olijf)olie. Bak hierin de tartaar aan beide kanten gaar.
  • Verdeel het couscous mengsel over 2 borden en let tartaar er boven op. En voor de gezelligheid nog een beetje peper, zout en scheutje olijfolie .
Eet smakelijk!
* Gebruik je losse Rundertartaar vorm dan met de hand 2 gelijke hamburgers.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.