Pasta and meatballs

Oktober is dan wel omgedoopt tot Stoof-tober, maar daar past ook prima een heerlijk pasta recept bij. Welke saus je ook maakt, alles smaakt beter wanneer je het de tijd geeft. Het recept van vandaag is voor pasta met gehaktballetjes en tomaat. En zo als het hoort in een Italiaans recept minimaal aantal ingrediënten maar volop smaak. Zelf maakte ik de saus de avond van te voren,  ideaal als je een avond weinig tijd hebt.

Ingrediënten voor 2 personen:
  •  300 gr Mager Rundergehakt
  • 2tl groene Pesto
  • 1 Ei
  • 2el Paneermeel
  • Peper en Zout
  • 4 Tomaten
  • 2 teentjes Knoflook
  • 100 gr Spaghetti (ongekookt)
  • Olijfolie
  • Optioneel voor extra pit: 1 tl rode peper fijngesneden of puree

Aan de slag:

  • Meng in een grote kom het rundergehakt, pesto, eitje, paneermeel en snufje peper en zout goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in 10 porties en vorm kleine balletjes.
  • Verhit 2 el olijfolie in een (hapjes)pan met deksel en bak hierin de gehaktballetjes 5 minuten rond om bruin.
  • Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de gehaktballetjes. Pers de knoflook boven de pan en meng alles goed door elkaar.
  • Wanneer je rode peper gebruikt voeg deze dan nu toe.
  • Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de pan minimaal 30 minuten afgedekt staan zodat de tomaat helemaal uit elkaar valt en alle smaken goed mengen.
  • Breng na 30minuten, in een pan het water voor de spaghetti aan de kook.  Kook vervolgens de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verdeel de spaghetti en balletjessaus over de borden. Beetje olijfolie er overheen en

…..Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.