Deconstructed caesar salad

Deconstructed caesar salad, ik hoor jullie denken wat is ze nu weer van plan. Eigenlijk klinkt het fancier dan dat het eigenlijk is. Vandaag namelijk een simple recept voor een heerlijke salade waarbij alle ingrediënten los van elkaar geserveerd worden en niet vooral gemengd op het boord terecht komen. En een caesar salad is ideaal voor dit concept.   
wpid-20151105_195944_richtonehdr.jpg
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 st. Little Gem / Mini romaine salade
  • 2 Eieren
  • 300 gr Kipfilet
  • Parmezaanse kaas
  • 4 el Krokant gebakken spekjes
  • 2 el Caesardressing
  • 2 el Magere Kwark
  • 1 Citroenrasp en Sap
  • Olijfolie
  • Optioneel: Verse Ansjovis

Aan de slag:

  • Meng voor de dressing de magere kwark, caesardressing en citroensap goed door elkaar.
  • Snij de kipfilet in gelijke stukjes doe in een aparte schaal en marineer met de citroenrasp, 2 el Citroensap, scheutje olijfolie en peper en zout.
  • Laat minimaal 15 minuten afgedekt staan zodat de smaken goed in de kip kunnen trekken.
  • Breng een pannetje met water aan de kook en kook hierin de eieren in 7 minuten gaar.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak vervolgens de kipfilet rond om goudbruin en gaar.
  • Snij de little gem doormidden en verwijder harde onderkant.
  • Wanneer alle elementen klaar zijn kun je de deconstructed salade opmaken.
  • Doe dit naar eigen inzicht maar zorg wel dat alle elementen los op het boord liggen en ga de salade nog niet mengen.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s