Open lasagne met homemade tomatensaus

De Italiaanse keuken is voor mij een grote inspiratiebron voor recepten. Veel gerechten zijn van oorsprong als simpel en snel. Maar het leukste aan koken is toch wel het geven van een homemade touch. Vandaag daarom mijn recept voor “open” lasagne en 100% zelfgemaakte tomatensaus. Dus geen pakjes en potjes maar alles vers en met liefde.

20151126_200437_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 150 gr Rundertartaar
  • 125 gr Magere spekreepjes
  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 Uien
  • 1 Prei
  • 800 gr Tomaten
  • Geraspte 30+ Kaas
  • 1 pakje Verse Lasagnebladen
  • 1 el Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Tabasco
  • 1 tl Worcestershiresauce

Aan de slag:

  • Pak een grote hapjespan (met deksel), doe de spekjes in de pan en laat op laag vuur het vet smelten.
  • Snij in de tussentijd de knoflook, ui en prei fijn. Voeg dit toe aan de spekjes en draai het vuur omhoog en roer goed door.
  • Voeg de tartaar toe en meng goed door de spekjes en groenten. Snij nu de tomaten in blokjes.
  • Bak tot tartaar gaar is en voeg vervolgens paprikapoeder, tabasco en de tomaten toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat 10-15 minuten op middelhoog vuur garen. Roer af ten toe om de tomaten goed te mengen.
  • Wanneer de saus zo goed als klaar is, kun je de lasagnevellen gaat koken.
  • Breng hiervoor een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. de verse lasagnevellen moeten z’n 2-2.5 minuut koken dus wees slim en kook ze per portie om aan elkaar plakken te voorkomen.
  • Wanneer het water kookt leg je voorzichtig 2 of 3 lasagnevellen in de pan. Zijn ze klaar haal ze dan met een schuimspaan uit het water en leg op een bord/snijplank. Doe gelijk het volgende portie in de pan en begin met opmaken eerste bord.
  • Maak je borden net zo op als je echte ovenlasagne zou opmaken. Dus eerst laagje saus dan lasagnevel(len) en af toppen met saus en geraspte kaas.
  • Herhaal dezelfde stappen voor de overige borden,

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.