Frisse Makreel salade

De afgelopen dagen denk ik druk bezig geweest met koken en foto’s maken. Dit om jullie in deze december maand voldoende ideeën te geven voor het aankomende kerstdiner en Oud & Nieuw (vr)eet festijn. Vandaag beginnen we snel, simpel en licht met een salade en lekkere gerookte Makreel. 

 

20151207_202535_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 Courgette
  • 1 Komkommer
  • 1 Vers gerookte Makreel*
  • 1 el Sojasaus
  • 0.5 el Sesamolie
  • 2-4 el Citroen Feta dip (recept)

Aan de slag:

  • Was de komkommer en courgette. Snij beide met behulp van een spirelli in dunne slierten.
  • Mocht je geen spirelli hebben kun je zoals eerder gemeld met een kaasschaaf dunne plakken schaven en deze in sliertjes snijden. 
  • Meng de komkommer en courgette in een kom met de sojasaus en sesamolie en zet even apart.
  • Maak de makreel schoon, of als je van heel makkelijk houdt kun je vaak ook al schoongemaakte makreel kopen.
  • Verdeel de komkommer-courgette slierten over 2 borden.
  • Leg hierop 1 of 2 el van de citroen feta dip. En als laatste verdeel je de makreel.
  • Voor de gezelligheid en de smaak nog een snufje peper en zout.

…..eet smakelijk!

* Mocht je niet van Makreel houden kies dan een andere vettig vissoort, zoals Forel of Zalm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s