Birthday Pavlova

Ja een kleine pavlova verslaving heb ik wel, dat moet ik toegeven. En wat zo jammer is is dat veel mensen altijd denken dat het zoooo ingewikkeld is om te maken. En dat je bijna een prof. chef-kok moet zijn wil je het op tafel krijgen. Ja inderdaad je moet een oven aan kunnen zetten en over weg kunnen met een handmixer maar dat moet iedereen toch wel lukken.

Vervolgens moet je vooral het geduld hebben de oven zijn werk te laten doen. Mijn ervaring leert dat je een pavlova het beste kunt maken voor je naar bed gaat. Gewoon ’s avond de oven in bakken en in een gesloten oven laten afkoelen. Easy toch?

9-12

Voor 1 mooie taart:

  • 4 eiwitten, kamertemperatuur
  • 1 Cup / 200gr basterdsuiker
  • 2 el maizena
  • 1 el citroensap

Extra voor mijn aangeklede versie:

  • 200 ml Slagroom (ongeklopt)
  • lekker fris fruit

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Zelf doe ik altijd 2 lagen zodat je het schuim altijd van het bakblik kan verwijderen.
  • Ontvet een beslagkom* door een klein beetje citroensap in de kom te doen en vervolgens met keukenpapier de gehele binnenkant te ontvetten.
  • Doe de eiwitten in de kom en klop deze met een handmixer op de hoogste stand stijf.
  • Wanneer de eiwitten pieken vormen, voeg je geleidelijk de suiker toe en klop tot alle suiker is opgenomen.
  • Voeg vervolgens citroensap, vanille-extract, maïszetmeel toe aan het eiwit, en mix op de hoogste stand tot het eiwit stijf en glanzend pieken vormen, dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
  • Vorm met behulp van een (rubber)spatel het eiwit in de gewenste vorm.
  • Zet de bakplaat in de oven en verlaag te oventemperatuur naar 100°C, deze temperatuur geldt voor beide versies. Bak voor 1 uur en 15 minuten. Schakel de oven en laat pavlova in de oven tot deze volledig is afgekoeld.
  • Klop net voordat je de pavlova wilt serveren de slagroom luchtig en verdeel over de bovenkant.
  • Verdeel als laatste het verse fruit over de slagroom en smullen maar.

* Mijn ervaring leert dat je de eiwitten het mooiste krijg door ze in een metalen of glazen kom te kloppen. Plastic blijft op een of andere manier toch vettig

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s