Fusilli met geitenkaas

Voor jullie allemaal nog een gelukkig nieuw jaar, en dat 2016 maar veel moois mag brengen. We beginnen het nieuwe jaar met een pastagerecht. En omdat iedereen de afgelopen dagen, zo niet niet weken, zich al voldoende heeft uitgesloofd, is dit een recept met moeilijkheidsgraad 1. Dat wil zeggen kun je een pan met water opzetten en aan de kook brengen en kun je een mes vasthouden zonder gelijk je vingers er af te snijden? Dan kun je aan de slag.

20151221_201703_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100-150 gr. Volkoren Fusilli (ongekookt)
  • 150-200 gr. Gerookte Kipfilet
  • 100 gr. Zachte Geitenkaas
  • 1 grote Courgette
  • 2 el (30gr.) Zuivelspread light
  • Optioneel: 4 el pijnboompitjes 

Aan de slag:

  • Breng in een pan 1.5 lt water met snufje zout aan de kook.  Wanneer het water kookt voeg je de Fusilli toe en kook deze 10 min.
  • Snij nu de courgette in stukjes en snij de kipfilet in plakjes.
  • Ga je voor de pijnboompitjes, verhit/bak deze dan kort in een pannetje zodat ze een licht bruin kleurtje krijgen.
  • Wanneer de Fusilli nog 3 minuten moet koken voeg dan de courgette stukjes toe aan de pan en kook deze mee.
  • Giet de pan af en doe de Fusilli en courgette terug in de pan. Roer hier vervolgens de zuivelspread doorheen.
  • Verdeel dit vervolgens over 2 borden en leg de geitenkaas en gerookte kip er bovenop.
  • Verdeel de pijnboompitjes over de borden en voeg met peper nog wat extra smaak toen.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s