Crispy aardappel met pompoen

De eerste volle week van 2016 zit er weer op en ik hoop dat iedereen weer een beetje haar/zijn ritme heeft gevonden. Ik zelf wel en heb sinds tijdens ook de weg naar de sportschool weer gevonden. Was even zoeken maar is gelukt. Ook qua recepten zit ik weer helemaal vol met ideeën. We beginnen met restjes opmaken. Ik had nog een hele mooie fles pompoen liggen en deze veranderde in een lekker kleurrijk recept waarbij de oven weer mooi het meeste werk doet!

20160105_202243_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 Fles pompoen
  • 4 Iets kruimelige Aardappeltjes
  • 200 gr Biefstukpuntjes
  • 15 gr Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper en Zout

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 200°C en smelt de boter in een klein koekenpannetje.
  • Was de pompoen en snij de boven en onderkant eraf. Halveer deze onder aan de hals net waar de bolling begint.
  • Snij beide helften doormidden en verwijder de pitten en draden. Snij alles in 2cm dikke plakken.
  • Verdeel over een bakplaat en besprenkel met de olie en kruid met peper en zout. Hussel goed door elkaar zodat de olie goed verdeeld is.
  • Was de aardappelen en snij een dun plakje van de zijkant zodat de aardappel goed blijkt liggen.
  • Snij elke aardappel aan de boven kant in. Zorg voor max. 0.5cm afstand en snij net niet helemaal door*
  • Pak nu de boter en verdeel deze met een silicone kwastje over de aardappeltjes en zorg dat de inkepingen ook wat boter krijgen.
  • Beetje zout over de aardappeltjes en leg de aardappels bij de pompoen op het bakblik en zet in de oven.
  • Bak nu voor 30-40 minuten op 200°C. Check tussendoor natuurlijk altijd even de voorgang.
  • Wanneer de oven klaar is heb je de tijd om de biefstukstukjes te bakken. Gebruik hier het koekenpannetje waar je ook je boter in smolt voor(scheelt weer in de afwas)
  • Voeg drupje olijfolie toe en bak de biefstukstukjes 1 minuut per kant.
  • Zorg ervoor dat wanneer je de borden** het opgemaakt dat de aardappeltjes en het vlees nog een beetje zout en peper krijgen.

* Tipje: Snij de aardappel in door aan weerszijden van de aardappel een verhoging, dit kunnen Chinese eetstokjes of houten spatels zijn. Hierdoor stop je mes tijdig en snij je de aardappel niet doormidden.
** Naar alle waarschijnlijkheid houdt je wat pompoen over. Bewaar deze in de koelkast en maak er een lekkere lunchsalade van. Een recept hiervoor volgt maandag. 

Advertenties

Een gedachte over “Crispy aardappel met pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s