Speedy Springrolls

Springrolls, iedereen die wel eens in Vietnam of ergens anders in Azië is geweest kent ze vast wel. Maar gelukkig kom je ze in Nederland ook steeds vaker op de menukaart tegen. Je kunt ze eigenlijk vergelijken met een loempiaatje alleen dan zonder de frituur. Ze zijn ideaal om restjes groenten op te maken en zijn heerlijk licht en smakelijk, daarnaast zien ze er ook heel leuk uit!

2016-02-14-16.36.49.png.png
Ingrediënten voor 8 springrolls:

  • 8 Rijstenvellen (Ø16cm)
  • 1/2 Avocado
  • 1/3 Rode Paprika
  • 1/3 Komkommer
  • 1/2 Little Gem
  • 1/4 Winterpeen
  • 2 Bosuitjes
  • 3 st Surimi

Dipsausje:

  • 50 ml Vissaus
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Sesamolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1/2 Rode peper

Voor de dressing: Snij de rode peper zo fijn als je kunt. Meng deze samen met de overige ingrediënten en zet apart

Voor de Springrolls:

  • Was en snij alle groenten en de surimi in dunne reepjes (julienne).
  • Pak een ondiep bord of schaal  en vul deze met lauw warm water.
  • Week de rijstvellen een voor een in water tot het zacht worden. Ongeveer 25 sec maar houdt ze goed in de gaten.
  • Zorg voor een natte schone theedoek. Leg je rijstvel op de vochtige theedoek en dep overtollige water er af.
  • Leg de vulling in het midden (doe dit netjes, de rijstenvellen zijn doorzichtig en het oog wil ook wat)
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol de springroll strak op. Herhaal dit met de overige rijstvellen.
  • Serveer samen met dressing op een bord.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s