Bladerdeeg plaattaart met pompoen

Nu het voorjaar besloten heeft dat ze nog even op zich laat wachten, kan ik jullie nog snel voorzien van een heerlijk pompoen recept. Vandaag een recept voor bladerdeeg plaattaart met pompoen uit de oven. De “taart” kan ook prima in kleinere stukjes als feestelijk hapje geserveerd worden. Maar ik at hem met een lekkere frisse salade.20160212_204112_richtonehdr.jpgIngrediënten voor 2 personen of 4 inclusief salade:

  • 1 rol Vers bladerdeeg
  • 1/2 Pompoen
  • 100 gr Zachte Geitenkaas
  • 4 el Pijnboompitten
  • Optioneel: rul gebakken gehakt of gerookte kipfilet.

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 200° C en haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.
  • Schil de pompoen en snij in blokjes. Kook de blokjes in een laagje water in 20min gaar.Als de blokjes nog een beetje een bite hebben is dat prima.
  • Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat en vouw de randjes 1cm om.
  • Verdeel de pompoen over het bladerdeeg en doe het zelfde met de geitenkaas en optionele gehakt of gerookte kip.
  • Schijf de plaat in de oven en bak voor ongeveer 25 minuten tot de randen van het bladerdeeg mooi goudbruin kleuren.
  • Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een pannetje en verdeel deze over de plaat zodra deze uit de oven komt.
  • Verdeel over je borden en

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s