Crispy kip met frisse couscoussalade

 

Knisperend krokante kippenpootjes, jummy! Je kunt me voor veel gerechten ’s nachts wakker maken en crispy kip is daar zeker een van. Omdat we natuurlijk allemaal geen uren in de keuken willen staan. Bak ik de kip vaak vooraf zodat ik op de avond zelf alleen voor het lekkere krokante laagje hoef te zorgen. Bij iets “vettigs” hoort een frisse tegenhanger, vandaar dat ik de crispy kip serveer met een lekkere frisse couscoussalade.

20160119_193811_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 4 Kip drumsticks of 8 mini kippenpootjes
  • 100 gr Couscous
  • 1/4 Groenten bouillonblokje
  • 1/2 Komkommer
  • 2 Tomaten
  • 1 middelgrote Sjalotje
  • Olijfolie
  • Klein klontje Roomboter
  • Peper en zout

Zelf vind ik het lekker als ik mijn kippenpootjes echt crispy zijn. Dit resultaat bereik ik het beste door de kippenpootjes 2 keer te bakken. Het beste resultaat krijg je als je de pootjes de avond van de voren al aanbraad.

  • Eerst gewoon olie en klein klontje boter verhitten en de pootjes aanbraden. Vervolgende de deksel op de pan en laten garen. Vuur uit en laten afkoelen.
  • De volgende avond, pan weer aan op middel hoog vuur en lekker crispy en warm laten worden.

Aan de slag:

  • Bereidt de kip drumsticks of kippenpootjes volgens bovenstaande aanwijzingen. en mocht je geen tijd of zin hebben de pootjes dubbel te bakken, geen probleem.
  • Neem 120 ml kokend water en los het bouillonblokje hierin op.
  • Doe de couscous in een schaaltje en voeg de bouillon toe. Dek het schaaltje af en laat 5 minuten staan/wellen, roer vervolgens los met een vork.
  • Snij de komkommer en tomaten in blokjes en snij het sjalotje fijn.
  • Meng de komkommer en tomaten en sjalotje samen met scheutje olijfolie en beetje peper en zout door elkaar.
  • Verdeel de sla en je couscous mengsel over 2 borden en leg de kippenpootjes erbij.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s