Easy Bibimbap

Vandaag een snelle remake van het Koreaanse gerecht Bibimbap. Eerder deelde ik al het meer authentieke recept voor dit gerecht (klik hier) nadeel van dit recept is wel dat het aardig wat handelingen en snijwerk bevat. Ik wil graag dat mijn gerechten snel en simpel maar ook verrassend zijn daarom vandaag een Bibimbap die voldoet aan deze punten.

En het leuke aan koken van dit soort gerechten is dat je zelf ook eindeloos kan variëren met ingrediënten en zo altijd restjes kan gebruiken ideaal als je nog wat groenten in de koelkast hebt liggen

20160221_191222_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 Rundertartaarjes* (100gr p.st.)
  • 1 zakje Tilda Coconut, chilli & lemongrass basmati of anders 120 gr gewone Basmati Rijst (ongekookt)
  • 4 bosuitjes
  • 1/3 Komkommer
  • 1/2 Rode Paprika
  • 2 el Sojasaus

Aan de slag:

  • Gebruik je gewone basmati rijst kook deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de paprika en komkommer in dunne reepjes en de bosui in dunne ringetjes
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Mocht je een goede anti aanbakpan hebben dan is olie niet nodig.
  • Snij of breek de rundertartaar in kleine stukjes en doe in de koekenpan.
  • Bak tot begint te kleuren, voeg vervolgens de sojasaus toe. Roer goed door elkaar en bak tot tartaar gaar is.
  • Scheur het zakje van de rijst een klein stukje open en bereid 2 minuten in de magnetron.
  • Pak een kommetje en verveel alle ingrediënten over de 2 kommetjes.
  • Naar smaak kun je nog wat extra sojasaus en/of sesamolie over de groenten verdelen.

…..eet smakelijk!

* ik gebruik rundertartaartjes i.v.m. losse rundertartaar omdat deze niet helemaal uit elkaar vallen met het bakken. 

Advertenties

Een gedachte over “Easy Bibimbap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s