Spruitjes salade met kalkoen

on

Terwijl je bij spruitjes misschien meer aan de herfst en winter denkt en ze waarschijnlijk in het voorjaar niet zo snel op je boodschappenlijstje verschijnen. Verdienen ze dat zeker. Je kunt ze namelijk gebruiken om een heerlijke verrassende salade mee te maken. En ja salades die horen wel weer bij het voorjaar.

20160307_200322_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gr Spruitjes
  • 300 gr Kalkoen of Kipfilet in blokjes
  • 350 gr. Aardappelen (iets kruimige)
  • 2 Sjalotjes, in fijne ringetjes
  • 4 el Appel of witte wijn Azijn
  • 1.5 el Mayonaise (light variant)
  • 1 el Balsamicoazijn
  • 1 el Olijfolie
  • Peper en Zout

Extra nodig:

  • Keukenmachine met fijne raps

Aan de slag:

  • Schil de aardappelen en snij ze in stukjes, ongeveer  de grote van de kalkoenfilet blokjes. En kook de aardappels in ong. 20 min gaar.
  • Maak de spruitjes schoon en rasp ze met de keukenmachine fijn. Mocht je geen keukenmachine met rasp hebben dan kun je de spruitjes met de hand heel fijn snijden of met en snij met in de keukenmachine doen en fijn hakken.
  • Meng in een grote kom/schaal de azijn, mayonaise, balsamico en olijfolie goed door elkaar en voeg hier vervolgens de geraspte spruitjes aan toen. Goed doorroeren en even op smaak brengen met peper en zout.
  • Ondertussen zijn je aardappeltje vast wel klaar dus giet ze af en doe ze even terug in de pan.
  • Verhit vervolgens in een grote koekenpan 1 el olijfolie. Bak hierin de kalkoenblokjes aan. Wanneer er aan de buitenkant rondom geen rauw vlees meer te zien voeg je de sjalotjes en aardappel toe en meng en bak alles tot kalkoen goed gaar is en aardappeltjes krokant.
  • Als extraatje kun je als de aardappeltjes al mooi beginnen te kleuren nog 1 el roomboter toevoegen maar dit is zeker geen vereiste. 
  • Verdeel de salade en het kalkoen-aardappel over je borden en

…..eet smakelijk!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.