Bunless Burger

Ooit wel eens in een restaurant om een hamburger zonder het broodje gevraagd? In Amerika ben ik hier ooit mee in aanraking gekomen en op sommige momenten heb je z’n zin in een burger maar kan dat broodje er eigenlijk even niet bij. Nou dan bestel je dus een Bunnless Burger! Nederland wordt er vaak nog raar gekeken, want waarom zou je een hamburger zonder broodje willen maar gelukkig is klant vaak koning en laten ze het broodje achterwegen.

Maar wat is een Bunnless burger nu eigenlijk?! Je hebt 2 opties, vaak als je het besteld in een restaurant krijg je letterlijk de hele hamburger maar dan zonder het broodje, niets meer en niets minder. Gelukkig raken steeds meer mensen bekend met de bunnless burger en wordt het broodje dan vervangen door slabladen die zo het broodje vormen.

 

20160314_200237_richtonehdr.jpg

Je kunt de bunnless burger beleggen met van alles. Vandaag kies ik voor een vrij eenvoudige versie. Maar wees gerust binnen kort volgende meerdere varianten.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 Rundertartaartje of Hamburger *
  • 2 Tomaten
  • 1/2 Rode ui
  • 1/2 Krop IJsbergsla
  • Sausje naar keuze
  • 2 el Sladressing
  • 250gr. Ovenfriet

* Je kunt natuurlijk ook prima een kip, vis of vegaburger gebruiken

Aan de slag:

  • Bereidt de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking meestal z’n 25 min op 225°C.
  • Pak de 1/2 krop sla en snij de onderkant er af. Haal voorzichtig 4 van de buitenste bladen los en leg deze opzij.
  • Snij de rest van de sla in fijne reepjes en meng met de dressing.
  • Was de tomaten en snij in dunne plakjes.
  • Verhit je grillpan en bak de tartaartjes/hamburger tot ze gaar zijn en aan beide kanten een mooie grillstreep hebben.
  • Nu kun je de burger gaan bouwen. Pak 2 borden en leg op beide een slablad. Mocht je hele grote bladeren hebben vouw ze dan een beetje in elkaar zodat je een mooi formaat overhoud.
  • Beleg je onderkant met de tomaat, rode uit en je sausje en leg hier op de gegrilde burger.
  • Gebruik voor de bovenkant de 2 overgebleven slabladen en vouw ook deze indien nodig iets kleiner.
  • Verdeel als laatste de frietjes over de borden en val aan.

Wanneer je stevige slabladen hebt kun je de burger met je handen eten of eerst even doormidden snijden en dan eten. Of gewoon met mes en vork.

….. eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s