Asperges net anders

De asperges tijd staat weer voor de deur. Omdat de witte variant zich pas net weer in het openbaar durft te vertonen kies ik vandaag voor een recept met zijn groene broer. De groene asperges zijn eigenlijk het hele jaar te krijgen en budget technisch ook iets voordelinger. Je kunt witte en groene aspergesniet 1 op 1 met elkaar vergelijken maar je kunt er wel eindeloos mee varrieren. 

20160317_193910_richtonehdr.jpgIngredienten voor 2 pesonen:

  • 1 bos Groene asperges
  • 4 Eieren
  • 1 Aubergine
  • 6 plakjes Serranoham

Aan de slag:

  • Begin met de eieren, kook deze 6 min in koken water en laat ze daarna goed schrikken onder de koude kraan.
  • Ga verder met asperges en snij de onderste 2cm er af en blancheer 4 min in een laagje koken water.
  • Bak de serranoham krokant in een koekenpan. Dit kan prima zonder toevoeging van olie of boter, zonder wordt het nog krokanter.
  • Snij de aubergine in kleine blokjes en bak deze in een goede anti aanbakpan(zelfde als van de serranoham) met of zonder 1el olijfolie gaar en licht gekleurd.
  • Wanneer de asperges gekookt zijn haal je ze uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Grill de asperges vervolgens tot ze een mooi grillstreepje gekregen hebben.
  • Pel voorzichtig te eieren en voorzie ze alvast voor een beetje peper en zout.
  • Maak het boord op en voorzie de asperges nog van een beetje peper. Zout is door de serranoham niet nodig.

…..eet smakelijk!

20160317_193849.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s