Asia in a bowl

Eten uit een kommetje of het nu risotto, couscous of rijst is, ik hou er van. Misschien iets dat ik heb overgehouden van tijdje in China wonen wie weet. Om jullie ook kennis te laten maken met mijn favo kommetje beginnen we met een lekker mie recept met gegrilde biefstuk. Lekker alles mengen en op slurpen want dit Aziatisch getinte kommetje eet je natuurlijk met stokjes. 

20160329_200314_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 st. Biefstuk
  • 2/3 Komkommer
  • 1 Puntpaprika
  • 75-100 gr Sojabonen
  • 4 Mie nestjes
  • 2 st. Bosui
  • Fivespices kruiden
  • 2 el Sojasaus of Hoisin saus

Aan de slag:

  • Zorg dat je biefstuk op kamertemperatuur is voor dat je ermee aan de slag gaat.
  • Smeer de biefstuk in met de fivespices kruiden en laat 10 min. intrekken.
  • Snij de komkommer en puntpaprika in reepjes, en de bosui in ringetjes.
  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook hierin de mie gaar.
  • Verhit een grillpan en bak hierin de biefstukken ongeveer 2 minuut per kant.
  • Giet de mie af en doe deze terug in de pan. Meng vervolgens de komkommer, paprika en soja/hoisinsaus door de mie.
  • Haal de biefstuk uit de pan en laat 3 minuten rusten. Snij vervolgens in dunne plakken.
  • Verdeel de mie in 2 kommetjes en leg hierop de biefstuk. Top dit af met de bosui en sojabonen.

….. eet smakelijk!

 

20160329_200237_richtonehdr.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.