Spring pasta carbonara

Hello Monday! We beginnen de week met een lekkere lente recept. Een nieuwe versie van mijn pasta carbonara met een lente tintje. De knapperige toevoeging van rucola past heel goed bij de romige pasta en zorgt ook nog eens voor wat extra groenten. De komende dagen ga ik lekker genieten van het Franse zonnetje.  Maar ik zal jullie niet alleen laten en zorgen dat er voldoende lekkere receptjes klaar staan.

20160422_195550_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 st Eigeel
  • 70 gr Rauwe ham
  • 2 st Bosui, in ringetjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 120 gr. Volkoren Spaghetti
  • 2 handje Rucola
  • Peper en Zout

Aan de slag:

  • Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met (zee)zout aan de kook.
  • Kook de spaghetti, net 1 minuutje korter dan aangegeven op de verpakking.
  • Verhit vervolgens een grote koekenpan en bak hierin de rauwe ham krokant en voeg de bosui toe.
  • In een grote schaal de eidooiers, Parmezaanse kaas, snufje (zee)zout en verse peper mengen.
  • Zodra de spaghetti klaar is, direct vanuit het water in de pan met rauwe ham en bosui scheppen en kort mee bakken/verwarmen.
  • Doe het spaghetti mengsel in de grote schaal met het eimengsel en goed mengen.
  • Snij de rucola fijn en meng als laatste door de pastamengsel.
  • Schep de spaghetti met de saus op 2 borden en bestrooi met nog een beetje peper.

…..eet smakelijk!

Advertenties

2 gedachtes over “Spring pasta carbonara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.