Cheese Burger

Zelfgemaakte hamburger, Yum! Vandaar daarom ook een lekker snel recept voor een Cheese burger die je zowel in de pan als op de BBQ kan bereiden. Zorg voor een lekkere dikke runderburger en zorg dat vlees op kamer temperatuur is voor deze in de pan gooit. Naar eigen invulling kun je natuurlijk nog sausje toevoegen maar door de gesmolten kaas is dit eigenlijk al niet meer nodig.

20160420_190624.jpg

Ingrediënten voor 2 lekkere burgers:

  • 2 Kaiserbroodjes
  • 4 plakken Cheddar kaas*
  • 2 Hamburgers
  • 2 Tomaten
  • 1/3 Krop (IJsberg)Sla
  • Sla dressing
  • (bos)ui

Aan de slag:

  • Begin voor het gemak met het snij werk. Snij de sla in fijne reepjes en de tomaat en bosui in plakjes/ringetjes.
  • Meng de sla met de dressing en hussel goed door elkaar.
  • Verhit de grillpan/BBQ en snij de broodjes open. Leg de broodjes in de pan en grill tot er een mooi grillstreepje op komt.
  • Haal ze uit de pan en leg op beide 1 plak kaas en een klein beetje sla.
  • Bak de hamburger rondom gaar en haal uit de pan. Laat de hamburger even rusten en snij deze vervolgens in dikke plakken en leg op het broodje.
  • Top af met de 2e plak kaas en vervolgens de tomaat en ui.
  • Serveer samen met de overgebleven sla en tomaat. En optioneel nog met ovenfrietjes of gebakken aardappel.

…..eet smakelijk!

* Ben je geen fan van Cheddar kaas gebruik dan bijvoorbeeld blauwe kaas. En mocht je geen kaas lusten (je weet niet wat je mist) maar maak dan de burger zonder en voeg een lekker BBQ sausje toe.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.