Couscoussalade met kipdij

Omdat iedereen vast nog aan het bijkomen is van Koningsdag vandaag een snel en simpel 10 minuten gerecht. Een frisse couscous salade met gebakken citroen kip. Dit gerecht kun je snel op tafel zetten en daarnaast ook ideaal in grote hoeveelheid maken mocht je visite krijgen.
20160316_184917_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ± 250 gr Kipdijfilet
  • 100 gr Couscous
  • 2 Tomaten
  • 1 Komkommer
  • 2 Bosuitjes
  • 2 el Citroensap
  • Peper en Zout

Aan de slag:

  • Bereidt de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snij de kipdijfilet in blokjes en meng met citroensap en snufje peper en laat 5 minuten intrekken.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Doe de kipblokjes in de pan en bak rond om goudbruin.
  • Schil de komkommer en snij in 3e. Snij vervolgens in lange plakken en daarna in mooie lucifertjes. Snij de tomaat en bosui ook in plakjes en meng alles in een grote schaal.
  • Zodra de couscous klaar is roer deze goed los met een vork en voeg toe aan de grote schaal met de gesneden groeten.
  • Verdeel de couscoussalade over 2 borden en verdeel vervolgens het kip erover.
  • Nog een beetje peper en zout voor de smaak en…..

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s