Spring Panzanella

Hoewel de zon even een paar dagen op vakantie is gaan we gewoon door met lekkere salade recepten. Vandaag een spring panzanella salade. Een Italiaanse brood salade vaak gemaakt van oud (stok)brood. Zelf maakte ik hem begin van deze maand toe we een paar dagen in Frankrijk waren. Stokbrood en Frankrijk gaan hand in hand en je houdt altijd wel restjes over.

20160429_150622.jpg

Ingrediënten voor grote bak(±6 personen):

  • 3 Ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood (lieft niet vers)
  • 4 Tomaten
  • 3 Bosui
  • 2 blikjes Tonijn in water
  • Olijfolie
  • Rode wijn / balsamico azijn
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 takjes Rozemarijn

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 175°C graden. Snij het brood in blokjes en doe in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie (z’n 3/4 el) en meng door elkaar.
  • Schil de knoflooktenen, snij doormidden en leg deze in de schaal en leg de takjes rozemarijn ertussen. 
  • Zet de schaal in de oven en bak ong. 15 min, tot dat brood goudbruin kleurt en krokant is.
  • Snij de tomaten in blokjes en de bosui in dunne ringetjes en doe samen met de tonijn een schaal. En meng alles goed door elkaar en voeg 3 el rode wijn of balsamico azijn toe.
  • Wanneer het brood klaar is laat het even afkoelen en knijp de knoflooktenen uit over het brood. Verdeel als laatste het tonijnmengsel er overheen, even door husselen en aan tafel.

…..eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.