Verse ravioli met champignons

Zo laten we de nieuwe week met recepten eens goed en snel beginnen. En wel met een vleesloos recept voorzien van een heerlijke hoeveelheid champignons en zachte geitenkaas. Verse ravioli en spaghetti je kunt er eindeloos mee variëren en dat doe ik dan ook graag. Voor deze week heb ik diverse recepten klaar staan en vliegen we de culinaire wereld over.

20160526_201644_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 180 gr. Verse (volkoren)ravioli ricotta-spinazie (Albert Heijn)
  • 250 gr Kastanje Champignons
  • 250 gr Witte Champignons
  • 1 grote Sjalot
  • 2 teentje Knoflook
  • 100 gr zachte Geitenkaas
  • 3 el gesneden Bieslook

Aan de slag:

  • Breng in een grote pan 1.5 tot 2 lt water aan de kook.
  • Begin met alles te snijden, hak de knoflook fijn, halveer en snij de sjalot in dunne ringetjes. Snij de champignons in 4e (grote exemplaren in 6e)
  • Verhit een grote koekenpan met 1 el Olijfolie, fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de champignons toe en bak ong. 4 minuten terwijl je de pan goed in beweging houdt.
  • Doe na deze 4 minuten de ravioli in de pan en kook deze volgens de aangegeven kook tijd (ong. 4 min). Draai het vuur onder de koekenpan lager en laat door bakken.
  • Giet de ravioli af en voeg op dat moment de bieslook toe aan het champignon mengsel, en roer goed door elkaar.
  • Verdeel de ravioli en het champignonmengsel over de borden en verdeel de geitenkaas er ook over. Breng op smaak met peper en klein snufje zout.

…..eet smakelijk!

 

 

Advertenties