Entrecote met groenten

Rood vlees, het bij mij een vereiste voor een goed humeur. Ik verwijt dit altijd aan mijn bloedgroep (O-neg). Ik ben ondertussen op het punt dat de slager om de hoek vreemd opkijkt wanneer ik langs kom en geen entrecote meeneem. Vandaar dat ik het tijd vond om eens een lekker snel recept met jullie te delen. Vandaag daarom gegrilde entrecote met kleurrijke ratatouille.

20160518_184901_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 middelgrote of 1 grote Runder entrecote
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 Rode (punt)paprika
  • 1 grote Rode ui
  • 3 rijpe Tomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Aan de slag:

  • Zorg als eerste dat je de entrecote op tijd uit de koelkast haalt en goed op temperatuur laat komen.
  • Snij de courgette, rode ui, paprika en tomaat in blokjes en de prei in ringetjes.
  •  Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en fruit als eerste de rode ui aan. Voeg vervolgens de prei en courgette toe. Wanneer dit alles wat zachter is geworden voeg je de overige groenten toe. Meng goed door elkaar en laat rustig stoven.
  • Verhit je grillpan tot deze echt goed heet is geworden. Kruid het vlees goed met peper (gebruik nooit zout voor het bakken)
  • Leg het vlees in de grillpan en grill max. 1.5 minuut per kant. Haal vervolgens uit de pan en laat even rusten.
  • Maak de borden op en vergeet niet de groenten en het vlees na te kruiden met peper en zout.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Entrecote met groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s