Voorjaarsroerbak met gestoomde vis

Snel en simpel en het liefst de keuken het meeste werk laten doen. Dat is toch wel het lekkerste als je aan het koken bent. Vandaag een recept met heerlijke groene groentes en een mooi sappig visje. Je kunt dit gerecht nu de zomer voor de deur staat ook op de BBQ kunnen bereiden. 

Wij hebben altijd wel een paar avonden per week dat we alleen groenten met vis of vlees eten en de aardappelen, rijst of pasta dus even in de kast laten. Maar koken is ook je eigen twist ergens aan geven dus voel je vrij om aan dit recept bijvoorbeeld zilvervliesrijst aan toe te voegen.

20160527_195511_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 Pangasiusfilets
  • 1 Komkommer
  • 3 st Bosui
  • 1 bos Groene asperges
  • 1 Citroen
  • 2el (Wok)olie
  • 2 stukken aluminiumfolie
  • optioneel: Woksaus liefst met gember

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout en leg elk stuk op een eigen stuk aluminiumfolie. Snij de citroen in plakjes en verdeel over de vis.
  • Vouw de pakketjes dicht en zorg dat de randen goed afgesloten zijn. Leg ze in de warme oven en bak gedurende 20 minuten.
  • Was de komkommer en snij in 3e en vervolgens in “frietjes” en snij de bosui in grove stukken.
  • Snij de onderste 2 cm van de asperges en snij ze in 3e. Blancheer ze 2 min in kokend water. Haal ze uit het water en spoel af onder koud water.
  • Verhit de (wok)olie in een wok/hapjespan en voeg de asperges toe en bak voor 3 minuten.
  • Voeg de optionele woksaus toe en meng goed door elkaar. Voeg de komkommer en bosui toe en hussel goed door elkaar en bak voor nog eens 2-3 minuten.
  • Haal de vis uit de oven en verdeel de groenten in 2 porties. Pak voorzichtig de vis uit en leg deze op de groenten.
  • Lekker nog wat peper en zout en mocht je ze in huis hebben zwarte sesamzaadjes.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.