Flammkuchen met rauwe ham en geitenkaas

Iedereen die wel eens in de Elzas of  op wintersport is geweest heeft het vast wel op de menukaart zien staan, Flammkuchen. Het is het beste te vergelijken met een dunne pizza. De afgelopen jaren zie je deze lekkernij ook in Nederland steeds vaker voorbij komen. En sinds kort kun je de Flammkuchen ook snel thuis maken. En je kunt het deeg beleggen met alles wat je maar zou willen.

20160604_191305_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 1 Flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg
  • 30 gr Zuivelspread light
  • 10 Kastanje champignons
  • 1 Sjalot
  • 8-10 plakjes rauwe ham
  • 50 gr Geitenkaas
  • Bieslook, fijn gesneden
  • Peper en zout

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg uit de verpakking.
  • Rol het deeg voorzichtig uit en leg met bakpapier op een bakplaat. Vouw voorzichtig de randje om.
  • Meng de zuivelspread met snufje peper en zout en meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem.
  • Snij de sjalot en champignons in dunne plakjes en verdeel over de flammkuchen. Verdeel vervolgens de rauwe ham daar weer over heen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak 10 min. haal de flammkuchen dan even uit de oven en verdeel de geitenkaas er over heen. Bak vervolgens nog 5 minuten tot het deeg goudbruin kleurt en geitenkaas gesmolten is.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier. Verdeel de bieslook er overheen. En serveer met een lekkere salade of als borrel hapje.

…..eet smakelijk!20160604_191039.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s