Spaghetti tricolore

De Italiaans keuken kent in mijn ogen een regel, simpel houden en niet te veel ingrediënten gebruiken. Vandaag op de valreep voor het weekend een lekker pasta recept gebaseerd op de Italiaanse vlag. Deze pasta met lekkere sappige kip met de pit van de rucola, kan eigenlijk niet mislukken.

20160616_200645_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 middelgrote Kipfilet (150-180 gr)
  • 110 gr Spaghetti, ongekookt
  • 1 Sjalot
  • 12 Zongedroogde tomaatjes
  • 20gr Parmazaan, geraspt
  • 1 el groene Pesto
  • 2 handjes Rucola
  • 1/2 Bouillonblokje

Aan de slag:

  • Doe de kipfilet in een pannetje. Vul deze met water tot de kip 1.5cm onder water staat. Voeg bouillonblokje toe en breng aan de kook. Wanneer water kookt draai je het vuur laag zodat het nog net aan de kook blijft. En kook voor 8 minuten. Draai daarna het vuur uit en laat afgedekt nog 5 minuten na garen.
  • Breng ondertussen een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de spaghetti.
  • Snij de sjalot en zongedroogde tomaatjes fijn, en hak de rucola iets fijner.
  • Wanneer de de spaghetti klaar is, giet deze af en doe terug in de pan. Meng de pesto, sjalot en tomaatjes door de spaghetti.
  • Haal de kipfilet uit de pan en snij in plakken.
  • Meng vlak voor dat je de borden opmaakt de helft van de rucola door de spaghetti. Verdeel vervolgens de overige rucola en de spaghetti over de borden.
  • Leg de plakjes kipfilet op de borden en top af met de Parmezaanse kaas.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s