Zomer stamppot met tartaart, mosterd en bieslook

on

Stamppot voor vele een winter gerecht maar voor mij een gerecht dat in de juiste combinatie het hele jaar gegeten kan worden. En je kunt er bijna alle soorten groeten en zelfs sla doorheen mengen en zo krijg je ook nog eens lekker alle vitamines daaruit binnen. Nu denken vele dat stamppot een “dikmaker” is, maar dit is zeker niet waar. Mist je natuurlijk de hoeveelheid verse groeten en aardappelen in balans houdt. En door de toevoeging van lekker lepeltjes mosterd of gesnipperde verse kruiden geef je de stamppot een verrassende toevoeging.

20160628_201437_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 450 gr. kruimelige Aardappelen
  • 200 gr. losse Rundertartaar of 2 tartaartjes
  • 200 gr. Sperziebonen
  • 200 gr. Snijbonen
  • 3 el Bieslook, gesneden
  • 2 tl Grove mosterd
  • 10 gr Roomboter
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Cayennepoeder
  • Peper en zout

Aan de slag:

  • Schil de aardappels en snij in blokjes. Kook ze in 20 minuten gaar.
  • Mocht je verse sperziebonen gebruiken was deze dan voor af en snij de gelijke stukken en kook ze vervolgens 8 minuten samen met de snijbonen. Voor het gemak gebruik ik kleine zakjes sperziebonen en snijbonen  van 200 gr per stuk. Vaak kunnen deze zakjes ook simpel en snel in de magnetron bereidt worden.
  • Meng de rundertartaar met de knoflook- en cayennepoeder en een snufje peper en zout en kneed goed door elkaar. Vorm vervolgens 2 “burgers” Verhit de grillpan en bak de tartaarburger rond om gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een pureestamper. Voeg vervolgens de roomboter, mosterd en 2/3 van de bieslook toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen en snijbonen toe en meng ook deze door de stamp.
  • Verdeel de stamppot over 2 borden en leg de tartaartjes erbij. Als laatste nog het restje van de bieslook er over verdelen en..

…..eet smakelijk!

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.