Mie met gegrilde courgette en vis

Mie het meest bekend uit de Aziatische keuken maar ook te gebruiken i.p.v. spaghetti. Je kunt het prima combineren met een romige zuivel saus. Ideaal als je eens misgrijpt in je voorraad. Nu is mijn grillpan zo ongeveer het meest gebruikte item in mijn keuken. Hij zorgt voor een lekkere smaak en je hoeft geen olie te gebruiken. Vandaag gebruik ik hem voor de groenten en de vis, scheelt ook weer in de afwas. 

20160629_203405_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gr Mie
  • 200-250 gr Pangasiusfilet of bakje Pangasiusreepjes peper & zout
  • 1 Courgette
  • 30 gr Zuivelspread light
  • 2 el Bieslook
  • Peper en zout
  • 1 Citroen (rasp hele, sap van halve citroen)

Aan de slag:

  • Was de courgette en schaf deze met een kaasschaaf in lange slierten
  • Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. En kook de mienestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit je grillpan. Grill de courgette slierten aan beide kanten tot er een mooi grillstreepje op.
  • Wanneer de courgette klaar is bak je de pangasius graag en licht bruin.
  • Giet de mie af en doe terug in de pan. Meng vervolgens de zuivelspread, citroenrasp en sap en de bieslook door de mie.
  • Verdeel de courgetteslierten  over de borden, gevolgd door de romige mie en de vis. Nog een beetje peper en zout voor de smaak en drupje olijfolie mocht je dat lekker vinden.

…..eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.