Fresh springrolls met gerookte zalm

Nu het weer af en toe een beetje op zomer begint te lijken, pas ik mijn gerechten daar ook op aan. Vorig weekend hadden wij een verjaardag en daar werden fresh springrolls geserveerd. Dat bracht mij gelijk weer op het idee om dit recept weer tevoorschijn te halen en een variant op te bedenken. Het werden fresh springrolls met warm gerookte zalm, makkelijk te maken en prima als maaltijd of als hapje bij een borrel. 20160707_195045_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 12 rolletjes (maaltijd voor 2 personen)

  • 12 Rijstvelletjes
  • 200 gr Warm gerookte zalm*
  • 1 kleine Avocado
  • 1 Little gem
  • 1 Rode paprika
  • 3 st Bosui

Voor sausje:

  • 50 ml Vissaus
  • 2 el Sojasaus
  • 1 tl Sesamolie
  • 3 el Korinader, fijn gesneden
  • 1 tl Rode peper pasta of ½ rode peper fijn gesneden

Aan de slag:

  • Begin met het sausje. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet apart.
  • Snij de groenten in kleine lucifertjes.
  • Vul een platte schaal met warm water en leg een schone theedoek op het aanrecht.
  • Week de rijstvellen een voor een in water tot het zacht worden. Ongeveer 25 sec maar houdt ze goed in de gaten.Belangrijk is om te onthouden dat je de velletjes stuk voor stuk moet weken. En pas de volgende in het water legt als klaar bent met voorgaande.
  • Leg je rijstvel op de vochtige theedoek en dep overtollige water er af.
  • Leg de vulling niet helemaal in het midden maar iets naar de bovenkant (doe dit netjes, de rijstenvellen zijn doorzichtig en het oog wil ook wat)
  • Vouw de bovenkant een keer om en vouw de zijkanten naar binnen en rol de springroll strak op. Herhaal dit met de overige rijstvellen.
  • Serveer samen met sausje op een bord.

…..eet smakelijk!

* zoals bij alle andere recepten geldt mocht je geen zalm/vis lusten kun je altijd vervangen door andere vis of kip of vlees

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s