Steak tartaar met frietjes

Soms zijn er van die gerechten die op een menukaart luxe omschreven worden, maar die oh zo simpel zijn om thuis te maken. Zo ook steak tartaar. Je kunt er eindeloos variëren en zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik deelde al eerder een steak tartaar recept met gepocheerd eigeel. En vandaag schotel ik jullie een versie voor met toevoeging van olijfolie. Dit recept is geïnspireerd op de vlees gerechten die wij vorig jaar tijdens onze vakantie in Italië aten.

20160803_200948_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 Biefstuk, van de slager (je eet het tenslotten rauw)
  • 1 bosui
  • 8 mini augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 tl mosterd
  • Scheutje Worcestersaus  & Tabasco
  • 2 tl Extra vierge olijfolie
  • 300-400gr Mini Ovenfrietjes
  • Groene salade naar keuze

Aan de slag:

  • Laat de biefstuk op kamer temperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor en bak de ovenfrietjes af volgens de aanwijzingen.
  • Snij de biefstuk eerst in plakjes en vervolgens in zo klein mogelijke stukjes.
  • Vervolgens snij je bosui, augurk en kappertjes fijn en meng je dit samen met de mosterd door de gesneden biefstuk.
  • Breng op smaak met de worcestersaus, tabasco, peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Verveel de tartaar over 2 borden (mooiste wordt het met een kook ring) en  giet 1 tl olijfolie over elke portie.
  • Leg de frietjes erbij en serveer met een groene salade.

….. eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Steak tartaar met frietjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.