Flammkuchen met salami en courgette

Flammkuchen, ik deelde al eerder een recept voor dit lekkere hapje. Vandaag daarom een lekkere variatie met nu pittige salami i.p.v. rauwe ham. Dit is een ideaal recept voor shared dining. Ja weer z´n luxe naam voor iets simpels. Of te wel het delen van gerechten. Persoonlijk vind ik deze manier van dineren altijd wat gezelliger omdat je dan automatisch lekker in gesprek blijft met de dinerpartner.

20160815_200527_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 1 Flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Flammkuchendeeg
  • 30 gr Zuivelspread light
  • 1/2 Courgette
  • 1 Sjalot
  • 4-6 plakjes Salami of Spianata Romana
  • 50 gr Geitenkaas
  • 2 takjes Basilicum, alleen blaadjes
  • Peper en zout

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het deeg uit de verpakking.
  • Rol het deeg voorzichtig uit en leg met bakpapier op een bakplaat. Vouw de randje ong. 1,5 cm om.
  • Meng de zuivelspread met snufje peper en zout en meng goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem.
  • Snij de sjalot en courgette in dunne plakjes en verdeel over de bodem. Verdeel vervolgens de Salami of Spianata Romana en geitenkaas daar weer over heen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de flammkuchen 15-20 minuten tot het deeg goudbruin kleurt en geitenkaas gesmolten is.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en verwijder voorzichtig het bakpapier. Verdeel de basilicum er overheen. En serveer met een lekkere salade of als borrel hapje.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s