Zomerstamp met Makreel

Nee ik was jullie zeker niet vergeten. Maar alle huwelijksplanning en zomer zon kwamen even tussendoor. Maar als goedmakertje vandaag een snel en zomers recept voor stamppot met gerookte makreel. Ideaal voor deze warme zonnige dagen wanneer de salades je even je neus uit komen.

20160912_201912_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gr kruimige Aardappelen
  • 200-250 gr Tuinerwtjes
  • 2 el Bieslook en Dille, fijngesneden
  • 2 st Bosui
  • 70 gr Zuivelspread Light
  • 1 st warm gerookte Makreel
  • Peper en Zout

Aan de slag:

  • Was en snij de aardappelen in grove stukken. Kook deze vervolgens in een klein laagje water gaar.
  • Breng ondertussen en laagje water aan de kook en kook hierin de erwtjes in 5 min gaar. Of wanneer je geen zin hebt om 2 pannen af te wassen: doe de erwtjes in een schaaltje en voeg kokend water toe tot de erwtjes onderstaan. Laat ongeveer 5-7 minuten staan.
  • Snij de bieslook en dille fijn en snipper de bosui in fijne halve ringetjes.
  • Giet de aardappels af wanneer ze gaat zijn en doe ze terug in de pan.
  • Voeg de erwtjes, zuivelspread, bosui, dille en bieslook toe en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout en verdeel over 2 borden.
  • Verdeel  de makreel over je aardappelstamp en …

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.