Pollo Tonnato

Zoals in eerdere recepten al naar voren is gekomen ben ik een fan van shared dining. Lekker als delen en ikke ikke of die is van mij! En met de feestdagen bijna voor de deur begin ik alvast met ook jullie te overtuigen hoe leuk shared dining kan zijn. Vandaag beginnen we met een variatie op de Vitello tonnato die je binnen 10 minuten op tafel hebt staan ook al heb je 2 linker keukenhanden.

20160904_185418_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 250-300 gr Gerookte kipfilet in plakjes (kijk bij vleeswaren)
  • 1 blikje Tonijn op olijfolie
  • 2 el Mayonaise (en voor light variant yoghurt)
  • 2 handjes cherry tomaatjes
  • 12 st. Kapper appeltjes
  • 1/2 citroen rasp en sap
  • 1 klein sjalotjes
  • Peper en zout
  • 1 Stokbrood
  • optioneel: 8 blaadjes basilicum

Aan de slag:

  • Mocht je gekozen hebben voor een afbak stokbrood begin hier dan mee. En mocht je een vers stokbrood hebben vergeet deze dan ook niet even 5 minuutjes in de oven op te peppen.
  • Doe vervolgens de tonijn, mayonaise, citroensap en rasp, sjalotje en basilicum in een keukenmachine of hakmolentje en maal fijn tot er een lobbige saus ontstaat. Beng op smaak met peper en zout en zet aan de kant.
  • Pak een extra groot bord en verdeel hierover de kipfilet. En let er op dat je de plakjes zo legt dat je er makkelijk een paar kan pakken zonder dat alles aan elkaar vast blijft zitten.
  • Verdeel het tonijn mengsel over de kipfilet en breng nog extra op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  • Halveer de tomaatjes en de kapper appeltjes. En verdeel deze over de tonijn.
  • Serveer met je warme stokbroodje en

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.