Scholfilet uit de oven

Scholfilet is denk ik niet iets dat vele van jullie vaak op tafel zitten. En om eerlijk te zijn bij ons was dit tot voor kort ook het geval. Afgelopen week kwam ik op het idee om er rolletjes in de oven mee te maken omdat we eters kregen en ik het dan makkelijk vind dat de oven het werk doet. Het was een succes en daarom vandaag online voor jullie.

20161115_202527_richtonehdr.jpg
Excuses voor de slechte foto

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Scholfiletjes
  • 400 gr. kruimige Aardappelen
  • 125 gr Zuivelspread met bieslook
  • 3 el vers gesneden bieslook
  • 100 gr Gerookte Zalm
  • 2 st. bosui
  • 2 handjes Rucola
  • Peper en Zout
  • Olijfolie

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Schil de aardappelen en snij deze in grove stukken. Doe ze vervolgens in een pan en voeg water toe. Breng aan de kook en kook in ca. 20 minuten gaar.
  • Snij de gerookte zalm fijn en meng deze samen met de zuivelspread en bieslook goed door elkaar.
  • Leg de scholfilet op een snij plank en dep ze droog. Verdeel het zuivelspread mengel over de schol en kruid na met peper en zout. Rol de schol op en zet de rolletjes vast met een satéprikker.
  • Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en smeer de boven kant ook in met een dun laagje olie. Zet de schaal in de oven en bak voor 15 minuten op 180°C
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Snij de bosui in de ringetjes en hap de rucola grof en meng dit door de aardappel. En verdeel over de borden.
  • Haal de scholfilet voorzichtig uit de oven en leg de rolletjes op de stamppot.
  • In de ovenschaal is een klein beetje heerlijke saus ontstaan. Roer met een vork alles goed door elkaar en verdeel over de borden. Beetje peper en zout en…

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.