Salade met gegrilde courgette en munt

Vandaar deel 2 van mijn shared dining menu. Een heerlijke vegetarische salade met gegrilde courgette en frisse munt. Snel en simpel en ideaal voor de feest dagen wanneer je natuurlijk liever bij je gasten aan tafel zit dan in de keuken staat.

20160904_185437_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 2 Courgette
  • 100 g Groene aspergetips
  • 100 g Tuinerwten
  • 1 Limoen
  • 5 el Olijfolie
  • 1/2 bosje verse Munt (alleen de blaadjes)
  • Parmezaanse kaas

Begin met het maken van de limoen olie: Rasp de citroen en meng deze samen met het sap van een ½ limoen door de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet even apart zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Aan de slag:

  • Breng een grote pan met ruime hoeveelheid water aan te kook en kook hierin de aspergetips en tuinerwten max. 2 minuten. En spoel ze daarna direct af onder koud stromend water.
  • Was de courgette en snij deze in schuine plakken. En bestrijk ze met de limoenolie.
  • Verhit de grillpan en grill de courgetteplakjes aan beide kanten tot ze een mooi grillstreepje hebben.
  • Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over een groot bord.
  • Pak een dunschiller of kaasschaaf en schaaf mooie plakken Parmezaanse kaas over de salade.
  • Scheur de muntblaadjes in grove stukjes en verdeel over de salade.
  • Breng de salade verder op smaak met peper en verdeel de overgebleven limoenolie over de salade.

….eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.