Kerst countdown: Proeverij van Vis

Vandaag gaan we echt beginnen aan het kerstmenu. Ik hou het simpel en begin bij het begin: het voorgerecht. De standaard garnalencocktail heeft anno 2016 toch echt een beetje zijn beste tijd gehad. Vandaar dat ik hem een kleine update heb gegeven. Dit doe je heel snel en simpel, door alle elementen op een lossere manier op je bord te presenteren en te combineren met zelf gesneden zalm tartaar.

5203c-fish1

Ingrediënten voor 2 personen:

  • ±200 gr Verse Zalm
  • 100 gr. Hollandse- of Riviergarnalen
  • 1 Avocado
  • 2 Bosuitjes
  • 1 el Kappertjes
  • 1/2 groene Appel
  • 1/4 Venkel
  • 60 gr Sour cream
  • 1 citroen rasp en sap
  • 2 el Cocktailsaus
  • Optioneel: Vis/Foreleitjes + Zwarte Sesamzaadjes

Aan de slag: We beginnen met alles voor te bereiden. Dit kan ook prima eerder op de dag gedaan worden. Dan hoef je ’s avonds alleen nog maar de borden op te maken. 

  • Begin met het in fijne ringetjes snijden van de bosui en hak de kappertjes fijn.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees in een bakje en prak fijn met een vork. Meng hier 1 el citroensap, 1 tl Citroenrasp en 1 el fijn gesneden bosui door heen.
  • Snij 4 dunne plakjes zalm en houdt deze apart. Snij de zalmfilet in kleine gelijke stukjes. Dit doe je door eerst lange plakken te snijden en deze over de lengte de halveren. Snij vervolgens in blokjes en doe in een schaaltje. Meng met de kappertjes, 1 el bosui en 1 el citroensap
  • Meng de overig gebleven citroen sap en rasp met snufje peper en zout door de sour cream.
  • Snij de venkel in zo dun mogelijke plakken.

Omdat appel de neiging heeft om bruin te kleuren wanneer je deze te vroeg snijdt en de hoeveelheid citroensap die je nodig hebt dit te vootkomen de smaak aantast. Is de appel het enige element welk je nog vlak van te voren zal moeten snijden. Doe dit door het kolkhuis uit de 1/2 appel te verwijderen en vervolgens in gelijke plakken te snijden. Snij de plakken vervolgens in lucifertjes.

  • Nu kun je de borden opmaken. Je kunt hier zelf mee variëren en experimenteren. Maar zorg wel dat je de elementen die bij elkaar horen ook met elkaar combineert.
  • Verdeel als eerste de zalmtartaar en avocadomousse in 2 individuele porties over de borden.
  • Verdeel de garnaaltjes over de avocadomousse en leg 1 tl vis/foreleitjes op de zalmtartaar.
  • Pak nu de citroen-sourcream en maak 1 streep boven en onder de zalm en avocado torentjes.
  • Verdeel hierover de appel lucifers en venkel. Besprenkel het geheel optioneel met de zwarte sesamzaadjes.

…..eet smakelijk!

Advertenties

2 gedachtes over “Kerst countdown: Proeverij van Vis

  1. Klein beetje citroensap voorkomt verkleuren appel

    Een kleurrijke dag !!!

    Ebel W.Cordes Johannes Vermeerstraat 6 5062 ls Oisterwijk 013 5283558 06 40975199

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s