Snelle lunch variatie 

Uit onderzoeken komt vaak dat we in Nederland toch erg graag lunchen met het oer Hollandse broodje kaas. Maar ja je wil ook wel eens een beetje variatie.  Deze week begin ik daarom met 2 lekkere lunch gerechten. Een heerlijke omelet met romige avocado en vitello tonato op lekker knapperig broodje.

Speedy omelet

Ingrediënten voor 1 persoon :

  • 2 Eieren
  • 1el Melk
  • 3el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 Avocado
  • 100gr gerookte kipfilet
  • peper en zout

Breek de eieren in een glas en klop samen met 1el melk los. Verhit 1el olijfolie in ’n koekenpan en voeg het ei toe. Bak op middelhoog vuur tot de bovenkant begint te stollen. Strooi 2el geraspte Parmezaan over je omelet en draai deze om in de pan. Bak nog of min. 2min zodat de kaas een mooi krokant korstje vormt. Snij ondertussen de avocado en gerookte kipfilet in reepjes. Keer de omelet nog ern keer en leg deze met de krokante kaas kant naar boven op een bord. Verdeel de avocado en kipfilet er over, bestrooi met restje Parmezaanse kaas en optioneel een paar druppels balsamicoglazuur. Beetje peper en zout en smullen maar.

Vitello tonato

Ingrediënten voor 1 persoon : 

  • 2 sneedjes desem brood
  • 1 blikje Tonijn in water
  • 2 Bosuitjes
  • 4 mini augurkjes
  • 1 el Mayonaise
  • 4-6 plakjes (kalfs)fricandeau
  • Peper en zout

Snij de bosui in fijne ringetjes en snij de augurkjes zo klein mogelijk.  Meng dit samen met de tonijn en mayonaise en breng op smaak met peper en zout. Toast het brood en beleg met de plakjes fricandeau. schep hier het tonijnmengsel op en ….. eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s