Sticky kip met mie

Lekker gekruide kip met een krokant sticky laagje…Yummy! Dit recept staat binnen no time op tafel en is ideaal om restjes uit de koelkast op te maken. Met de ingrediënten kun je namelijk prima variëren en toevoegen van extra veggies kan nooit kwaad.

20160704_204052_richtonehdr.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gr Kipfilet, gekookt* en in blokjes
  • 250gr Sperziebonen
  • 1 Rode (punt)paprika
  • 200gr Mie
  • 2 Eieren
  • 2 el Hoisinsaus
  • 2st Bosuien
  • 30 gr gefrituurde uitjes
  • 1 el Sesamolie en Sojasaus

Aan de slag:

  • Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook, halveer de sperziebonen en blancheer deze 3 minuten. Haal uit de pan en spoel af onze koud water.
  • Bereidt vervolgens in dezelfde pan de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de mie klaar is afgieten en mengen met de sesamolie en sojasaus.
  • Snij de paprika in reepjes en de bosui in ringetjes, meng samen met de mie door de sperziebonen.
  • Verhit 1el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gekookte kipfilet goudbruin. Voeg na 4 minuten de hoisinsaus toe en roet goed zodat alle stukjes een lekker laagje krijgen.
  • Als laatste bak de eieren en verdeel ondertussen de mie over de borden. Eitje er boven op, beetje zout en peper en als laatste de gefrituurde uitjes en de sticky kip.

…..eet smakelijk!

Koken van de kip: Doe de kipfilet met water in een pan en vul deze tot dat de kip onder water staat. Voeg 1 bouillonblokje toe. Breng het water aan de kook, laat de kip 10 – 15 minuten koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat kipfilet nog 10 na garen in de bouillon. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s