Warme kipsalade

Woensdag ~ de week is weer door midden! Om dit te vieren vandaag een comfort recept voor een maaltijdsalade met warme kip en verstopte ovenfriet. Maaltijd salades worden in de winter vaak even aan de kant geschoven omdat we graag iets warms op tafel willen zien. Met dit recept wil ik jullie laten zien dat je prima een knapperige salade met warme kip o.i.d. kan combineren.

2017-02-26-20.24.31.png.png

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 Kipfilet
  • 2 el Kipkruiden *
  • 1/2 krop IJsbergsla
  • 1 kleine Rode ui
  • 2 Tomaten
  • 300 gr ovenfriet
  • 150gr Magere yoghurt
  • 1el Mayonaise/Friteslijn
  • 1tl Mosterd
  • 2tl Honing

Kipkruiden: 1el Kerriepoeder, 1/2tl gerookte paprikapoeder, 1/2tl kurkuma, snufje nootmuskaat en venkelzaad. En natuurlijk peper en zout.

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 225°C en bak de friet volgens de aanwijzingen.
  • Snij de kipfilet in blokjes en meng met de kipkruiden. Dek af met folie en laat 15 minuten intrekken.
  • Pak een grote koekenpan, zet deze op het vuur en spray deze licht in met olijfolie.
  • Bak de gekruide kip vervolgens op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
  • Snij de ijsbergsla in fijne reepjes en de tomaten is stukjes
  • Voor de saus: Meng de yoghurt, mayonaise, mosterd en honing door elkaar en zet aan de kant.
  • Wanneer de friet en kip klaar is kun je het bord opmaken.Begin met de sla met een beetje van de saus, vervolgens de ui, friet, kip, tomaat. Verdeel als laatste de overgebleven saus over beide borden.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s