Zonnetje op het bord

Met de lente inzicht krijg ik gelijk zin om nieuwe recepten uit te proberen. En als de zon zich nog niet laat zien dan toveren we hem zelf maar op het bord. Dit lekkere kleurrijke gerecht maakt je dag gelijk een stukje zonniger. En eerlijk is eerlijk het staat met minuutje of 15 op tafel. Door de combinatie van specerijen en sappige worstjes kan je avond niet meer stuk.

20160921_184342.jpg

Ingrediënten (2 pers):

  • 6 Dunne run­der­chi­po­la­ta worstjes
  • 1 Courgette
  • 1 Gele Paprika
  • 200gr gekookte Zilvervliesrijst (70gr ongekookt)
  • Kurkuma
  • Gerookte paprikapoeder (zoet)
  • Peper en zout

Aan de slag:

  • Was paprika en courgette en snij beide in kleine blokjes. En halveer de runderworstjes, dit doe ik zodat ze snelle bakken en makkelijker te draaien zijn in de pan.
  • Verhit in 2 koekenpannen 1 el olijfolie. Doe de groente in de ene pan en bak de worstjes in de andere.
  • Bak de groente 5 minuten en voeg vervolgens 0.5tl kurkuma en 0.5tl paprikapoeder toe. Meng goed en bak 1 minuut mee, voeg nu de rijst toe en bak mee.
  • Wanneer de worstje gaar zijn kun je de borden op maken en breng alles nog op smaak met peper en zout naar keuze.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s