Panzanella met tonijn

Vandaag reizen we naar Italië en wel naar Toscane. Voor het smakelijke en ook simpele recept voor Panzanella.  Een salade die in Italië over het algemeen wordt gemaakt met oud brood of stokbrood en kliekjes. Deze salade kun je snel bereiden en ook prima vooraf maken en later serveren bij een gezellige picknick of BBQ.

20160429_150622.jpg

Ingrediënten voor grote bak(±6 personen):

  • 3 Ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood (lieft niet vers)
  • 4 Tomaten
  • 3 Bosui
  • 2 blikjes Tonijn in water
  • 1 blikje Ansjovis in olijfolie
  • Olijfolie
  • Rode wijn / balsamico azijn
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2 takjes Rozemarijn

Aan de slag:

  • Verwarm de oven op 175°C graden. Snij het brood in blokjes en doe in een grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie (z’n 3/4 el) en meng door elkaar.
  • Schil de knoflooktenen, snij doormidden en leg deze in de schaal en leg de takjes rozemarijn ertussen. 
  • Zet de schaal in de oven en bak ong. 15 min, tot dat brood goudbruin kleurt en krokant is.
  • Snij de tomaten in blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de ansjovis zo fijn mogelijk en doe samen met de tonijn een schaal. En meng alles goed door elkaar en voeg 3 el rode wijn of balsamico azijn toe.
  • Wanneer het brood klaar is laat het even afkoelen en knijp de knoflooktenen uit over het brood. Verdeel als laatste het tonijnmengsel er overheen, even door husselen en aan tafel.

…..eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Panzanella met tonijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s