Salade met citroen-knoflook kip

Jaja… eindelijk lijkt de zomer nu echt te zijn begonnen. Tijd voor lekker frisse salades en vooral niet te lang in de keuken staan. Maar vooral genieten van het lekker zonnetje. Daarom vandaag een snelle salade dit je ook tijdens een picknick in het park.

20170601_200232_Richtone(HDR)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gr Kipfilet, in lange repen
  • 2 Eieren
  • 1 grote Little gem of 2 kleintjes
  • 2 teenje Knoflook, uitgeperst
  • Parmezaanse kaas
  • 1 Citroen
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl Mayonaise
  • Peper en Zout
  • Olijfolie

Aan de slag:

  • Breng een steelpannetje met water aan de kook. Doe de eieren in de pan en kook 6 min. op middelmatig vuur. Draai daarna het vuur uit en laat de eieren nog 1 minuut staan. Daarna goed laten schrikken onder koud water.
  • Meng in een kom de rasp van hele en sap van halve citroen, 1 el olijfolie, de knoflook en peper goed door elkaar. Voeg de kipfilet toe en marineer deze ong. 10 minuten.
  • Was en snij/scheur de little gem(s) en doe de sla in een grote kom. Roer voor de dressing de yoghurt, mayonaise en sap halve citroen goed door elkaar en meng door de sla.
  • Verhit een grillpan of de BBQ en bak de kip om en om gaar en voorzie de stukjes van een mooi grillstreepje. dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Verdeel de salade, kip en eitje over 2 borden en schaaf er een lekkere hoeveelheid Parmezaanse kaas overheen. Drupje olijfolie om het af te maken en

….. eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s