BBQ Pizza

Wanneer ik in Italië op vakantie ben, eet ik natuurlijk pizza! Maar zo krokant en knapperig als ze uit de pizza oven komen ze echt niet uit mijn simpele keukenoven. Daarom ging ik op zoek naar een oplossing en vond deze met dank aan onze BBQ’s en een hele simpele terracotta schaal waar de meeste mensen hun bloempot in zetten.

20170621_19250720170621_193213

Ingrediënten voor 2 mini pizza’s:

  • 1 bolletje Pizzadeeg, kant en klaar kopen of zelf maken*
  • 1 klein blikje Tomatenpuree
  • 1tl Italiaanse kruiden
  • 4 plakjes Parmaham
  • Blauwe kaas
  • Rucola
  • Mini tomaatjes
  • Olijfolie
  • Balsmicoglazuur

Zelf pizzadeeg maken:
In sommige supermarkten kun je kant en klare pizzadeeg bolletjes kopen, en nee dan bedoel ik niet de verpakkingen bij het bladerdeeg incl. potje tomatensaus. Maar mocht jouw supermarkt dit niet verkopen dan kun je eenvoudig zelf pizzadeeg maken. En ook hier kun je smokkelen door meel te kopen waar al gist inzit. Maar voor het recept even de versie waarbij jezelf nog gist moet toevoegen. 

Wat het je nodig:
125 gram bloem voor pizzadeeg(type “00”), 4 gr. gedroogde gist, ca. 75 ml handwarm water, 1/2 theelepel suiker, 1/2 eetlepel olijfolie en zout.

Deeg maken:

  • Los de gist en de suiker op in een kommetje met ongeveer 1/3 van het water.
  • Leg het meel op een schoon aanrecht of grote snijplank. Maak in het midden een diepe kuil en verdeel  het zout over het meel.
  • Giet het gistpapje met de rest van het water en de olijfolie in de kuiltje in het meel
  • Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar, dit gaat het makkelijkste met een vork
  • Kneed 15 minuten tot een soepel deeg.  Vorm een bal en leg deze in een ruime kom.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen op kamertemperatuur

 

Aan de slag:

  • Begin met het aanmaken van de BBQ en zorg dat de briketten mooi gloeien. Verdeel ze vervolgens gelijkmatig over de bodem en plaats de terracotta schaal ondersteboven op het (bovenste) rooster.
  • Verdeel het bolletje pizzadeel in 2e en rol beide uit tot een mooie pizzabodem. En vergeet niet het is handwerk dus perfect rond hoeft echt niet.
  • Meng de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden goed door elkaar en verdeel over de pizzabodems. Ga hierna verder met de parmaham en de blauwe kaas.
  • Bestuif de terracotta schaal met wat bloem en leg er een pizza op.
  • Doe de deksel dicht en laat ong. 6 tot 8 minuten bakken. Tussendoor natuurlijk wel even kijken hoe het met je pizza gaat.
  • Herhaal bak ritueel voor pizza nummer 2 en serveer met een lekkere rucola salade met Balsmicoglazuur en mini tomaatjes.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s