Citroen Ricotta pancake

Pannenkoeken, creps en pancakes wie kent ze niet. Vandaag een recept voor heerlijke Pancakes met een frisse citroen smaak en heerlijk romig door de ricotta

Foto Weight Watchers 

Ingrediënten

  • 2 Eieren, gesplitst
  • 17 g Basterdsuiker, wit
  • 1/8 zakje(s) Bakpoeder
  • 1 hele Citroen, 2el rasp
  • 150 g Bloem, 1 1/2 CUP
  • 240 ml Karnemelk, 1 CUP
  • 248 g Ricotta, 1/2 CUP

Hoe te maken:

  • In een kleine kom, bloem, bakpoeder en zout met elkaar mengen.
  • In een grote kom, karnemelk, eierdooiers, suiker, citroenschil en ricotta met de hand door elkaar kloppen.
  • In een schone vetvrije kom, met behulp van een elektrische mixer, de eiwitten kloppen tot zachte pieken vormen.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan karnemelk mengsel, en meng tot alles goed gemengd is.
  • Daarna zachtjes de eiwit toevoegen, het op doe dit met spatel en niet met mixer om lucht in het ei te bewaren.
  • Meen een grote anti-aanbak pan en zet deze op middelhoog vuur. Wanneer de pan warm is spray deze in met olijfolie.
  • Schep 4 kleine porties in de pan, zelf gebruik in een maatlepen van 1/4cup. Bak tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
  • Verwijder pannenkoeken, houd ze warm tussen 2 borden of in een warme oven. En maak zo alle pannenkoekjes.

Reken 2 pannenkoeken per portie.
En wanneer je de Weight Watchers volgt tel dat 3 punten per portie.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.